Protectia betonului - sisteme si produse de protectie si reparare
Protectia betonului - ce produse sa alegi pentru protectia si repararea betonului
Ca si suprafetele de metal, si suprafetele din beton necesita o protectie anticoroziva suplimentara care sa asigure rezistenta in fata factorilor chimici si mecanici. Microorganismele anaerobe, prin partunderea in porozitatile betonului pot provoca eroziuni masive, fapt ce necesita o protectie anticoroziva adecvata a betonului in tot ciclul sau de viata.
Pentru garantarea celor mai bune rezultate sunt realizate in mod frecvent teste complexe asupra produselor de protectie anticoroziva. La un astfel de test a fost supus produsul pe baza de polimeri ceramici Proguard CN-1M, pentru a se evidentia capacitatea sa de protectie a betonului.
Examinari cuprinzatoare:
Elementele testate, pe care au fost aplicate protectiile anticorozive, au inclus placi de beton standardizate. Au fost executate urmatoarele teste:
· Test de porozitate (pe beton prin inspectie vizuala prin marire de zece ori. In plus, exemplarele de otel au fost inspectate de un detector de 9 V). Chiar si la dimensiunea de 125 μm a stratului uscat, toate probele de testare (de otel si beton) nu au prezentat pori!
· Examinarea duritatii/rezistentei adezivului (aplicarea testelor specifice-verificarea dispozitivului INSTRON), conform standardului DIN EN 858-1, rezistenta betonului trebuie sa fie de minimum 2 N/mm2.
Toate elementele testate au inregistrat valori ridicate (3.7-5.7 N/mm2 si o medie de 4.8 N/mm2 in urma a cinci masuratori).
· Control al fortelor de impact (impact cu bila metalica) - greutatea corpului a fost de 1 kg, de inaltimea de 40 de cm. Inspectia a fost realizata prin intermediul unui microscop optic, marind cu 10x.
· Test de rezistenta la abraziune (aparate de masurat, punctul bilei cu o dimensiune de 1mm, rezinstenta 50 N). Pe elementele testate au fost vizibile urme de abraziune, dar nu au fost inregistrate daune in subtraturile betonului.)
· Rezistenta chimica (Elementele testate au fost tinute timp de 1.000 de ore in diferite lichide, semi-scufundate)
Lichide utilizate pentru efectuarea testelor pentru protectia betonului:
- Amestec de detergent (90% apa demineralizata, 10% plus sodiu, 40 ° C)
- Combustibil lichid usor in conformitate cu ISO 8217 (23 ° C)
- Benzina, combustibil premium si benzina regulat cu referire la DIN EN 228 (23 ° C)
- 100% biodiesel (23 ° C)
Testare a fost realizata urmand urmatoarele criterii:
Stralucire/ culoare/ crapaturi/ resturi-urme-contaminari/ umiditate/ contractare/ determinarea duritatii/ pierderea rezistentei
Dupa testate sub stresul chimic si 24 de ore de reconditionare, nivelului de resturi, urme, contaminarile trebuie incadrate pana la valoarea 2 si scaderea rezistentei nu poate fi mai mare de 25%, conform standardului DIN EN 858-1.
Seria extinsa de teste, utilizand produsul nostru Proguard CN-1M, clasifica toate rezultatele in grupa 0 (fara resturi-urme-contaminari, fara sparturi, umiditate). Duritatea a fost amplificata intre 3-5%. De asemenea, dupa timpul de expunere nu au fost inregistrare deteriorari ale protectiilor in taieturile prezente la toate elementele testate.
Citeste si :
Protectia anticoroziva a betonului in agricultura
Aplicare sapa si sisteme multiple de protectie anticoroziva pe diverse suprafete