B-Team Corrosion Protection RO Ro   EN En   FR Fr   DE De   IT It   ES Es

Industria hartiei

Protectii anticorozive industriale

Materialele anticorozive sunt aplicate in industria hartiei si celulozei pentru asigurarea protectiei mecanice si termice, reducand efectele substantelor chimice.

Mediul coroziv din cuvele de albire contin oxidanti reziduali, precum clor si dioxid de clor, la care se adauga efectele temperaturii ridicate si aciditatea. Infrastructura este astfel supusa la niveluri caustice ridicate.

Suprafetele metalice sunt expuse la imersie in contactul cu apa si aburul, care pot provoca formarea de fisuri in structura, sistemele de spalare fiind deosebit de corozive. Mai mult, utilizarea clorului gazos si a oxigenului in instalatiile de inalbire, favorizeaza oxidarea foarte puternica a metalului.

Alte elemente de deseuri, cum ar fi fosforul (P) si sulful (S) pot provoca fracturi in otel la cald, in principal in zonele de sudura metalica. Coroziunea poate aparea de asemenea in cazanele recuperatoare sau la rolele de aspiratie (in cadrul procesului Kraft, care implica utilizarea de hidroxid de sodiu (NaOH)  si sulfit de sodiu (Na2SO3)).

Va punem la dispozitie solutii tehnice anticorozive in raport cu conditiile de procesare specifice din industria celulozei si hartiei. Puteti utiliza cauciucurile CHEMOLINE si CHEMONIT ca strat protector pentru structurile metalice si din beton impotriva substantelor acide si bazice, precum si impotriva solventilor polari si abraziunii severe.

Pentru asigurarea unei protectii eficiente in conditii de temperaturi ridicate, va recomandam captuselile pe baza de rasini sintetice COROFLAKE 23 si COROFLAKE 24. Acestea raspund cu succes la atacurile acizilor concentrati, bazelor si solutiilor acestora, care pot afecta durabilitatea si structura echipamentelor si utilajelor industriale.

 

Aplicatiile specifice:

  • Spatii tehnologice

  • Statii de tratare a apelor uzate

  • Pardoseli

  • Conductele instalatiilor

  • Turnuri de innalbire

  • Depozite

  • Rezervoare


 

Produsele de protectie anticoroziva utilizate in industria celulozei si hartiei :

 

Cauciucuri:

Chemoline

Chemonit  

 

Rasini sintetice:

Coroflake 23

Coroflake 24

 

 

Galería fotográfica


protectie anticoroziva turnuri de innalbire depozite rezervoare protectie anticoroziva statii de tratare a apelor uzate protectie anticoroziva turnuri de innalbire

Solicitar detalles adicionales